top of page
Blomsel_490_cover.jpg

Elbilsladdare

Din elbil behöver laddas med en riktig elbilsladdare. Att ladda din bil i ditt vanliga uttag kan orsaka brand och rekommenderas inte! Det är på sin höjd en tillfällig lösning i absoluta undantagsfall och knappt det (och om du ändå måste, gör det under uppsikt). Elsystemet i ditt hem är helt enkelt inte avsett för, och klarar inte den belastning det innebär att ladda en elbil.

Använd alltid en riktig elbilsladdare eller laddbox för din säkerhets skull.

elbilsladdning_chargeamps_blomsel.jpg

Val av elbilsladdare

Det finns många att välja mellan på marknaden. Alla är bäst om du frågar dem. Om du frågar oss är det viktigaste att laddaren ligger skyddat över en riktig jordfelsbrytare och installerat av behörig elektriker. 

Vill du ha fler funktioner på din laddare, som att bilen skall ladda vid speciella tider eller att hushålla med elen blir det mer att ta hänsyn till. Då skall en mer avancerad laddare installeras.

Det är inga stora prisskillnader mellan olika laddare på marknaden. Installationskostnaden kan däremot variera mer då förutsättningar skiljer mycket mellan olika fastigheter. Därför rekommenderar vi alltid att du köper din elbilsladdare av någon som också installerar laddare och som förstår helhetsbilden. Det lönar sig alltid i längden.

chargeamps_blomsel_elbilladdare.jpg

Drömmer du om en bil med minimal miljölpåverkan?

Det gör nog många idag. Men det är sannerligen inte lätt att veta varifrån elen i sina uttag kommer ifrån, hur mycket av den som är grön. När du installerar solceller på din fastighet kan du själv styra i vilken utsträckning du vill ladda bilen på egen producerad el. Läs mer om hur vi kan hjälpa dig med en helhetslösning och solceller >>

terra_abb (1).jpg

Laddbox 1

ABB Terra 11kW

ABB Terra AC laddbox är en avancerad laddbox som ger säker laddning av elbilar med  (3-fas) alt. uttag eller 5m fast kabel med typ-2 handske.,Alla modeller kan komunisera med  bluetooth, ethernet, modbus via RS485, OCPP1.6 J. För mobil uppkoppling välj 4G modell. Med inbyggda smarta lasthanteringsfunktioner minimeras risken för överbelastning av fastighetens huvudsäkring. Lasthantering kan styras av Terra AC laddboxen lokalt med hänsyn övrig elförbrukning i anläggningen alternativt med hjälp av den tillhörande moltjänsten ChargerSync Portal.


Måste kompleteras med jorfelsbrytare.

garo_laddbox (1).jpg

Laddbox 2

Garo GLB 22kW
 

Garos laddbox är också den avancerad; skyddad mot DC-felströmmar och förberedd med en dynamisk lastbalansering. DC-felövervakning är en säkerhetsfunktion som krävs vid laddning av EV. Lastbalansering reducerar automatiskt fordonets laddström och minimerar risken att huvudsäkring löser ut. Komplettera med GARO Modbus 1-fas/3-fas energimätare i elcentralen för aktivering av lastbalansering. Laddboxen kan kompletteras med RFID-läsare och/eller kommunikationskort etc. för att aktivera många smarta extra funktioner. JFB-A med DC-övervakning och utan elmätare.

 

Behöver inte kompletteras med jordfelsbrytare.

chargeAmpsAura (1).jpg

Laddbox 3

Charge Amps Aura 2x22kW

Charge Amps Aura är en kraftfull avancerad laddbox för laddning av två bilar samtidigt. Designad av Joachim Nordwall, före detta chefsdesigner hos Koenigsegg.

​Jordfelsbrytare med överspänningsskydd. Separat DC-felströmsskydd och en RCBO typ A är integrerad i laddstationen för varje uttag.

Kan kopplas mot valfri molntjänst kompatibel med OCPP, eller Charge Amps Cloud. 

Behöver inte kompletteras med Jordfelsbrytare.

chargeamps_blomsel_elbilsladdning_momterad.jpg

Skatteavdrag för Grön Teknik

Som privatkund för grön teknik installerad efter 1 januari 2021 får du skatteavdrag med 50% av kostnaden för installation och material upp till 50.000 kr. Skatteavdraget sker direkt på fakturan, på samma sätt som för ROT och RUT. Enkelt och mycket billigare för dig. Så du som går i tankar på att installera en egen laddbox - vänta inte för länge, vem vet hur läng skatteavdraget finns kvar.

chargeamps_bostadsratt_elbilsladdare.jpg

Bostadsrättförening

Många bostadrättsföreningar har allt fler innehavare som skaffar elbilar och elhybrider och installerar elbilsladdare just nu. Dessutom ökar det oftast bfr:ens attraktionskraften och därmed lägenheternas värde. Vår lösning är underhållsfri och enkel för föreningen  Fakturor för  förbrukning faktureras direkt till användaren månadsvis. Kontakta oss om du vill veta mer hur du kan få elbilsladdning till din förening.  

bottom of page