top of page
Blomsel_490_cover.jpg

Smart teknik

Vi gillar verkligen när vi kan bidra med smarta idéer och lösningar som underlättar din vardag. Det finns massor, och det har blivit lite av vårt 'expertområde' inom el och data.

Mycket av denna nya smarta teknik är inte den enklaste att presentera bildmässigt då det mesta ofta gömmer sig bakom en lucka eller i en vägg. Men just att det inte syns är ofta en del av kvalitén. Men det finns också de som vill ha tekniken synlig, ibland för att kunna visa upp sina teknikburkar och mätarlådor på väggen för sina vänner. Detta är vad vi, inom skrået, kallar för infälld eller utanpåliggande installation.

I båda fallen är det ändå helheten av idé, installation och funktion som skapar magin med smart teknik. Så håll utkik här för mer exempel på saker  som gör livet både enklare och roligare.

smart_jordfelsbrytare (1).png

Självåterställande jordfelsbrytare

Med en självåterställande jordfelsbrytare kommer kommer din jordfelsbrytare att återstartas när elfelet på din anläggning inte längre kvarstår .

 

Det är både smart och kan visa sig vara väldigt värdefullt; om en traditionell jordfelsbrytare bryter strömmen måste du manuellt återställa den innan du har fungerande el igen. Är du då inte på plats, kanske bortrest några dagar kan mat i frysen vara förstörd när du kommer hem, rör frysa sönder under vintern eller bilen inte vara laddad på morgonen när du skall iväg. 

Anledningen till att en jordfelsbrytare löser ut kan vara många, ett blixtnedslag eller en vanlig lampa när den går sönder är två orsaker. Jordfelsbrytare i sig är absolut nödvändigt och kan till och med vara en livförsäkring som skyddar mot elbränder - men det här är en ännu smartare variant.

Att en jordfelsbrytaren skall testas var 6 månad för att vara godkänd vet väl alla Den här jordfelsbrytaren testar sig själv automatiskt och underhållet görs utan att strömmen bryts. Kravet på fastigsägare att utföra dessa tester gör att bytet till den här jordfelsbrytare blir en kostnadsbesparing då underhållskostnader tas bort och störande strömbortfall inte längre uppstår. 

Wi/FI och App

 

Tack vare Wi-Fi ReStart APP kan du övervaka systemstatusen i realtid och överallt. Korrekt funktion av jordfelsbrytaren kan testas hela tiden, fjärrstyra självdiagnostik med din APP: du har möjlighet att få information om datum, tid och resultat för alla
Autotest-operationerna. Du kan se värdena för den energi som produceras och förbrukas, den akti
va och reaktiv effekt, strömmen och spänningen i systemet.

 

Jättebra funktion för dig som har verksamhet och fastigheter där  sex månaders underhåll av jordfelsbrytare skall testas dokumenteras Här görs testet i aktivt läge och inget strömbortfall under testet som stör verksamheten.

Smart belysning

Tänd utebelysningen automatiskt när det blir mörkt. Kom hem till en bostad som är upptänd, varm och inbjudande och som är nersläckt för att spara el när ingen ändå är på plats.

Du kan styra din belysning via en app, din röst, i förväg schemalägga belysningen av ditt hem, företag eller jordbruk.

 

Vill du ha ett hem som är uppkopplat och åtkomligt från en annan plats, på resan eller från arbetet kan du  fjärrstyra belysning, värme och andra smarta enheter direkt från din telefon. Praktiskt, bekvämt och säkert. Tala med oss vad du vill ha så installerar vi det. 

utomhusbelysning_gbg (1).jpg
smartTeknik_hemma_göteborg (1).jpg

Smart ljud

Högtalare för infällt montering. Vi bygger en plats för dina högtalare i ditt tak eller vägg och ansluter kraften. Endast en grill avslöjar att det är högtalare på 50 Watt där bakom.

Vi installerar högtalarna som levererar superb ljudkvalitet med knivskarp klarhet. Och du kan enkelt strömma ljud från din Wi-Fi anslutna enhet till en zon, eller upp till 30 zoner samtidigt (med en eller två högtalare i varje zon). Appen sparar dina inställningar för individuella zoner eller “Party Mode” (alla högtalare samtidigt) nästa gång du öppnar appen.

Vill du veta mer?

Det här är ett urval av smarta saker för hem och företag. En del hade du nog hört talas om, andra kanske var nya för dig. Utvecklingen går rasande fort och det presenteras nya innovativa lösningar nästan dagligen.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig till ett smartare, bekvämare, enklare hem, kontor eller jordbruk? Vi har med all säkerhet några ess i rockärmen som gör vardagen enklare, och några som bara gör den roligare.

bottom of page